Val av försäkringsbolag

Om det är något man lär sig som snåljåp så är det att det gäller att ha rätt försäkringar. Det går att spara stora pengar på att leta runt lite i försäkringsdjungeln och välja ut ett rätt försäkringsbolag. Olika försäkringsbolag har olika prisnivåer för många olika saker. Om du lyckas identifiera det försäkringsbolaget som har bäst villkor för ditt typ av liv kan du spara många tusenlappar. En sak som jag gjorde, för att spara pengar (och som ni vet så gillar jag verkligen att spara pengar) var att jag samlade alla försäkringar på samma bolag. Jag ringde alla mina försäkringsbolag och frågade vad jag skulle få för totalpris hos dem om jag flyttade över alla familjens försäkringar till dem. Sen valde jag bolaget som gav mig bäst offert. Så nu har jag bilförsäkring, hemförsäkring och alla olycksfall- och sjukförsäkringar samlade hos samma försäkringsbolag. Till och med hunden är försäkrade hos dem. Lyckades få ett ganska bra pris, sänkte mina totala årskostnader med över 5000 kronor. Det är ganska bra pengar för en barnfamilj i mellansverige. Även fast vi inte bor i villa så fanns det alltså stora pengar att spara. Vissa säger att man ska strunta i försäkring, men jag tillhör inte dem.

Ett bra tips är att försöka omförhandla försäkringskostnaden varje år. För att försöka att ytterligare pressa priserna. Att vara en aktiv konsument och hålla koll på konkurrenternas priser. Helt enkelt prenumerera på Råd och Rön och vara duktig för jämnan. Fast det vet jag inte om jag orkar. Roligare att dra på Metallica i lurarna och lägga sig i bänkpressen på gymmet :)

Kommentera