Den som spar han har

Om ni undrar hur det kommer sig att jag har råd att åka på semester ofta så ska ni ha få hemligheten: Jag spar pengar! Jag slänger inte ut pengar på dyra kapitalvaror utan ser istället till att hålla hårt i slantarna. Jag sparar och sparar, sen när jag har sparat ihop tillräckligt med pengar tar jag en skön semester. Känslan av att kunna betala för något utan att behöva låna några pengar är helt oslagbart.

Jag blev väldigt tidigt influerad av boken ”Spara och slösa”. Minns att jag plockade upp den på biblioteket när jag var liten. Den låg i seriehögen vilket lurade mig att plocka upp den och börja läsa. Tyckte den var töntig och lite väl extrem (sparar du inte kommer du till slut lukta illa och få fula tänder) men budskapet om att man ska spara fastnade ändå nånstans i huvudet på mig. Sen dess har jag alltid sett till att ha pengar över i slutet av varje månad. Pengarna sätter jag in på ett sparkonto som har riktigt bra ränta. 4spar är ett företag som har bra ränta, spana in dem. Det går alltså att få betydligt bättre sparränta än den som banken erbjuder. Ett annat sätt att spara är att sätta in pengar i en aktiedepå, något som jag också brukar göra. För vissa kan målet vara att spara ihop tillräckligt för att kunna pensionera sig tidigt, för mig handlar det snarare om att kunna göra roliga saker i mitt liv, och ha pengar till det.

Kommentera