Juni är här!

junn

Nu börjar vi verkligen närma oss semestern och det känns så galet härligt, alltså! Elsa har dessutom frisknat till lite nu, så vi ska försöka planera om vi ska ta någon resa eller inte i år. Det känns som om sommaren här kommer bli bra i år, men kanske hade det varit ganska gött att byta miljö lite också. Kanske bara för en långhelg eller något. Eller en vecka, kanske till Italien eller Frankrike? Att ligga på stranden och dricka sangria och äta god medelhavsmat, det hade inte varit fel det heller!

Ska ni resa något i år?

Sjukstuga och läkare!

Hej allihop!

Hoppas att alla ni mår bra idag, här hemma är det lite sjustuga. Elsa har nämligen dragit på sig feber och hosta. Jag kan tänka mig att det är jag som har samlat på mig en del baciller på fritids och sen lämnat av dem lite snällt på henne. Sorry, love! Men det är bra så länge vi båda inte är sjuka, så jag kan ta hand om henne nu. Hon fick gå hem redan i torsdags efter att hon hade träffat deras verksamhetsläkare. Himla coolt att ha en läkare på jobbet, som man kan gå till när man mår dåligt. Visste ni att man som företag kan hyra läkare? Det hade jag i alla fall ingen aning om! Men det är nog något som jag borde kolla upp om inte mitt jobb skulle vilja göra det, så slipper man gå till vårdcentralen varje gång det är något. Haha, vilka lyxproblem! 

sjuk

Hoppas ni slipper förkylningarna nu i försommaren!

Redo att resa!

Hej allihop!

Jag är så himla taggad för vår inplanerade resa. Eller ja, resa låter ju som att vi ska åka långt. Jag och Elsa ska packa bilen och spendera nästan en hel vecka i en stuga vid hyrt vid havet och jag längtar så mycket! Det ska bli så himla härligt, tända brasan, dricka goda viner och bara slappna av. Istället för en helg på ett spa, som vanliga människor, så valde vi att faktiskt ta en stund för oss själva. Bara jag och Elsa, i en liten stuga med havet som närmsta granne. Men innan vi kan åka måste jag hitta en bra takbox som vi kan packa i. Jag är nämligen så himla trött på det här eviga tetrisspelet med att försöka packa en liten bil med mycket saker. En takbox kommer ju verkligen underlätta, kanske slipper packa bilen alls?

Känner ni som jag om att packa? Bara köp en takbox ni också!

tetris

Chips och läsk

Ja, den rubriken omfattar precis min och Elsas kväll. Vi är nämligen helt slut båda två. Väldigt mycket att göra på jobbet just nu, och när jag kommer hem är jag helt slutkörd. Vi lagar nåt käk och sedan bänkar vi oss i soffan där jag också brukar somna. Runt 21. Haha. Ibland är det såhär på mitt jobb, full rulle, ingen vila, ingen ro. Men jag vet att det går upp och ner, snart blir det bättre igen. Men när man väl är i det så är det svårt att se.

Så därför ska vi se någon lättsam film, käka chips och dricka läsk ikväll. Helt perfekt! Matlådor finns i frysen så vi slipper laga mat just ikväll. Ställa väckarklockan på 06.00 och börja om i ekorrehjulet imorgon…Ja, så känns det lite just nu.

Vi funderar på att kolla på The Heat, det känns lite lagom lättsamt och roligt. Någon som sett den? Den verkar skojig.

ladda ned (1)

 

Tillfällig ekonomisk svacka

Jag och Elsa har hamnat i en situation där vi behövde låna pengar snabbt. Vi märkte att pengarna inte räckte till, och det är ju det värsta som kan hända såhär dagarna innan alla räkningar ska betalas. Vi brukar ha ganska bra koll på ekonomin, men visst, ibland räcker inte pengarna till. Lyckligtvis kunde vi få pengarna väldigt fort, så nu klarar vi oss. Och vi har ju ekonomi till att betala tillbaka. Det är ju inte jättekul att behöva be våra päron efter pengar. Men det slipper vi nu, så det känns skönt. Jag vet inte ens hur mina föräldrar skulle reagera om jag behövde låna pengar. Chock? Förtvivlan? Haha. Nej, ärligt talat, jag vill nog inte ens veta. De skulle säkerligen hjälpa till. Men jag och Elsa föredrar att klara oss själva.

Nu är det i alla fall måndag, vi kan betala räkningarna, och har en sista arbetsvecka i februari att klara av. Det ska bli skönt med helg sen. Längtar redan. Tror man blir lite extra slutkörd av den långa vintern. Vi ser väldigt mycket fram emot grillsäsong!

Grillsäsong ja tack!

Grillsäsong ja tack!

 

 

Låt mig få sova…

Nog för att jag gillar att sitta uppe länge och hålla på – men att vakna för tidigt måste vara ett djävulens påfund! Jag vaknade vid 04.30 imorse och kunde banne mig inte somna om på en bra stund. Det var först när klockan ringde som jag upptäckte att jag nog trots allt hade somnat till en stund. Det var ju bra. Det är ju helt ok att ha såna nätter när man är ledig och kan ta igen sömnen under dagen med några powernaps eller nåt. Har man sovit dåligt natten innan kan man oftast ta igen sömnen men om man råkar ut för detta natt efter natt kan man tyvärr inte göra det…

så trött

Men idag är det vardag och jobb som gäller. Några koppar kaffe till ska väl klara dagen. Tur att man har kaffeautomat på jobbet. Och choklad. Snart fredag också…